Header Graphic

                                                                                                                          CONTACT

 

     

Gezondheidsklachten straling...

Wat kun je doen?

 

Wat je kunt doen ligt op verschillende vlakken.

Je kunt meehelpen met de verspreiding van kennis omdat de verantwoordelijke partijen dit laten liggen. Hoe meer mensen bewust, hoe eerder een noodzakelijke verandering in beleid. Lees ook de artikelen en bekijk de filmpjes onder de kopjes in de linker kolom.

En onderteken en déél deze petitie zoveel je kan!!!!

www.petitie-electrosmog.nl

  • Als tweede kun je heel eenvoudig meten hoeveel straling er bij je is in jouw woning of op je werk. Koop hiervoor een eigen stralingsmeter of huur hem bij ons, want meten is weten! De Duitse Bouwbiologische richtlijnen zijn de enige welke opgesteld zijn om de gezondheid van de mensen te beschermen. Onze overheid beschermt met haar normen die hier duizenden malen bioven liggen enkel de telecombranche.Als derde bestaat er een mogelijkheid om apparaten te verwijderen, zoveel mogelijk uit te zetten, te vervangen door stralingsvrije of stralingsarme varianten en als dat niet lukt, dan af te schermen..


    Beschermende maatregelen

 


De grootste maatregel is natuurlijk verhuizen. Wanneer je huis onder een UMTS mast staat kan dit soms de enige oplossing zijn. (Bovendien zijn er sterke waardeverminderingen gaande bij koophuizen op dit soort bestraalde locaties).

Maar het kan (gelukkig) vaak ook anders. Wanneer het gaat om een Dect telefoon/babyfoon vervang je deze door een telefoon zonder staling, bijvoorbeeld een stralingsarme dect telefoon of stralingsarme Babyfoon. Wanneer deze telefoon bij je buren staat moet je waarschijnlijk eerst een gesprekje met hen hebben en ze op de risico's wijzen. Soms, zeker als ze zelf ook al klachten hebben, willen ze dan zelf ook van het belastende apparaat af. Afhankelijk van je buur is deze gemakkelijk danwel moeilijk aan te speken op de overlast die wordt veroorzaakt. Dit omdat de voorlichting nihil is. Er zijn dan een aantal oplossingen mogelijk.

Draadloos internet Modem vergelijkbaar met bovenstaande. De minst belastende oplossing is het (terug-)installeren van internet mét draad. Dit is de gezondste internet methode en is daarnaast ook nogeens energie zuiniger, sneller en veiliger. Wanneer de kabels netjes worden weggewerkt geeft dit geen enkel esthetisch ongemak.

Wil je toch draadloos, schakel deze dan enkel aan wanneer je hem gebruikt. Zet 'zeker snachts uit! Hulpmiddel hierbij is het installeren van een tijdklok. Bijvoorbeeld altijd na 01.00 uitschakeld. (mocht je dat dan zelf nog niet gedaan hebben!).

Draadloos internet op je laptop zorgt voor extra straling van je laptop. Deze kun je ook uitzetten op je computer!

In het geval van de GSM is het niet teveel bellen, liever sms'en. Gesprekjes die onder de minuut blijven beperken de schade. Vooral niet bellen op plaatsen waar het slecht bereik is, want daar wordt het zendvermogen van je telefoon maximaal. Toestel zo zo ver mogelijk van je oor houden, bijvoorbeeld met een blue-tooth setje of een (pneumatisch) headsetje (scheelt een stuk). Daarnaast weerkaatst metaal de straling dus in een trein of tunnel is bellen belastend voor iedereen die zich in de coupé bevind.

De 'oudere' telefoons stralen 'enkel' wanneer je ermee belt of sms't. Dit scheelt dus aanzienlijk tegenover de 'nieuwere (smart)phones, welke door hun internet functie opeens 24 uur per dag straling geven. Schakel internet op je mobiel uit om deze minder belastend te maken, je kunt deze op vliegtuigstand zetten. Schakel zowieso wanneer de telefoon in de buurt van je bed is, deze op vliegtuigstand (voor de nieuwere modellen).

Isoleren                                                                                      Mocht het niet lukken de 'belastende aparaten bij jezelf of de buren te verwijderen of verangen door stralingarme varianten, dan bestaan er nog een paar isolatiemogelijkheden.

Om te zien of dit nodig is kun je beginnen met meten mbv een eenvoudig te bedienen stralingsmeter bijv die van deze site. Vind je waardes boven de 5 microwatt en wil je hier wat mee doen, dan zijn er wellicht nog mogelijkheden om wat af te schermen.

Metaal weerkaatst. Hebben je buren een Wifikastje tegen jouw muur, kunnen ze deze wellicht verplaatsen naar een ander (verderafgelegen) plek in hun woning. Een andere oplossing kan zijn dat je een metalen plaatje plaatst tussen jouw muur en hun Router. Een goed geplaatst plaatje kan veel straling in je woning tegenhouden. Bij twijfel bel voor advies of voor de complexere situaties laat u adviseren.

  Neutraliseren                                                                             Er zijn inmiddels heel veel producten op de markt welke beloven om stralingsbelasting te verminderen. Er zit echter veel kaf tussen het koren!! Ik ben een lijst aan het inventariseren naar hulpmiddelen die echt werken! Heb je eigen ervaringen, deel deze met mij! Stuur een mail of bel me..!

Weet dat géén enkel product de straling weghaalt. Beloven ze dit dan is dit eigenlijk onzinnig. Wat producten eventueel wel kunnen doen is de straling minder belastend maken, deze claim is echter nog steeds bijzonder dubieus. Onthoud dat de beste bescherming een sterk immuunsysteem is. Dit behoudt je of verkrijg je terug door in eerste instantie vooral je stralingsbelasting te reduceren. Anders breekt het je weerstand juist af!

Waar ik zeker enthousiast over ben daarnaast, is dat wat je lichaam kan versterken.

- Gezonde voeding. Veel vers en biologisch. Vermijd de   magnetron

- Vitaal water haalt de stralingsbelasting uit het kraanwater,   dát is echt super! Zie de site watervitalisator

- Aarden. Dit is natuurlijk zoveel mogelijk in de natuur zijn, met je handen in het zand of beste nog lopen op je blote voeten. Lukt dit allemaal niet of niet voldoende, bestaan er inmiddels aardingsproducten op de marktLaat in dit verband eventueel je huis doormeten op wateraders of andere verstoringen..                     

De discussie ivm zorgverzekeraars                                      Er bestaan verschillende isolatiematerialen. Deze zijn vaak duur. Omdat we er zelf niet om gevraagd hebben vind ik dat de zorgverzekeraars deze mee mogen gaan betalen. Laat hen zich maar in de discussie mengen, wellicht dat zij wel kunnen zorgen dat deze verontrustende ontwikkeling gestopt wordt!

 

Rustige plaatsen

Zoek je een rustige bestemming voor een uitje of vakantie  check: www.wifivrij.nl

 

Bel me op 073 6440760 of mail voor meer info!

 

Hou het nieuws bij op de site van 'beperk de straling' of www.StopUmts.nl

Algemeen
                                 

 

 

Heb je zelf ook een goede stralingsmeter die je aan jouw omgeving wilt aanbieden.

Stuur ons dan even een mail, dan plaatsen we een link!

METEN:

WIFI

DECT

UMTS

GSM / SMARTPHONE

SLIMME METER

BLUETOOTH

 

 

Praat erover...
Twitter Facebook